keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Mahantäydeltä mansikkaa

Mansikat ovat vähäenergistä herkkua huomattavan vesipitoisuutensa ansiosta.  Mansikoita kannattaa nauttia runsaasti, koska ne sisältävät paljon C-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja, kuten folaattia ja fenoliyhdisteitä sekä kuituja. 


Jo reilu 2 desilitraa mansikkaa sisältää  tarvittavamme päivittäisen C-vitamiinimäärän. Eli 100g mansikkaa sisältää C-vitamiinia 60 mg. Myös folaattia silmälläpitäen mansikka on hyvä valinta.

Mansikka on myös hyvin kuitupitoinen marja. Mansikka sisältää tuorepainostaan 2,4 % kuitua. 3 desilitrasta  mansikoita saamme yhtä paljon kuitua kuin yhdestä pienestä täysjyväruisleipäpalastakin!

Mansikat sisältävät runsaasti flavonoideja, joista ne saavat kauniin värinsä. Lisäksi ne sisältävät fenoliyhdisteitä, jotka vahvistavat elimistömme suojamekanismeja ja ehkäisevät haitallisten mikrobien kasvua.

Mansikat maistuvat parhaimmalta tuoreeltaan joko sellaisenaan tai vaikkapa maidon kera nautittuna. Mansikat sopivat hyvin myös käytettäväksi salaateissa ja tietenkin mansikkakakku kuuluu myös kesään.