tiistai 30. huhtikuuta 2013

Selvää tähtiainesta

Minulla oli ilo saada maistaa viime viikolla Robertsin mustikka-vadelma Marjajuomaa. Marjajuoma on valittu vuoden 2013 Tähtituote finalistiksi. Tämän proteiinipitoisen marjajuoman  marja- tai hedelmäpitoisuus on puolet tuotteen painosta. Marjajuomat on valmistettu kokonaisina jauhetuista marjoista. Tällöin mahdollisimman paljon marjojen vitamiineista säilyy,  kuten myös kuitupitoisuus marjojen kuoriosien ollessa mukana. Lisäksi marjojen siemenöljyt ovat mukana juomassa.


Proteiinipitoisuutensa ansiosta juoma sopii hyvin urheilijoille esimerkiksi palautusjuomaksi. Itse voisin suositella juomaa myös ikääntyneille, joiden C-vitamiinin saanti on niukkaa vähäisen marjojen, hedelmien tai kasvisten käytön vuoksi. Sakean rakenteensa vuoksi Marjajuoma saattaisi sopia myös nielemisongelmista kärsiville. Sekä urheilijat että ikääntyneet hyötyvät juoman proteiinipitoisuudesta, sillä riittävä priteiinin saanti edesauttaa lihaskudoksen säilymisessä ja kehittymisessä.


Robertsin marjajuomat sopivat hyvin nautittavaksi, missä ja milloin vain, sillä ne säilyvät huoneenlämmössä. Avattu juoma kannattaa toki säilyttää jääkaapissa. Jos marjojen syönti tuntuu olevan sinulle hankalaa, niin tässä on mielestäni hyvä tuote, jota kannattaa kokeilla! Saat vitamiineja, kuituja ja proteiinia maistuvassa muodossa. 


Itse ainakin intouduin tuotteesta kovin. Harmittaa, kun Tähtituote 2013 -elintarvikekilpailun yleisöäänestysaika oli jo päättynyt, enkä päässyt tätä tuotetta äänestämään.