torstai 5. huhtikuuta 2012

Laadukasta ravintoa helposti

Laadukkaan ja terveellisen ravinnon tulee olla meille ilon ja nautinnon lähde, eikä se saa tarkoittaa väritöntä ja mautonta ruokaa. On monia tapoja toteuttaa laadukasta ruokailua. Tosin on joitakin kulmakiviä, jotka olisi hyvä löytyä kaikkien meidän ravitsemuksesta.

Laadukas ja terveellinen ravinto on monipuolista, vaihtelevaa ja maukasta syömistä. Laadukas ruoka  sisältää runsaasti kehomme tarvitsemia energia-, suoja- ja rakennusaineita. Jos suurin osa nauttimastamme ruoasta sisältää runsaasti ravintoaineita täytämme laadukkuuden vaatimuksen.

Ruoan monipuolisuus toteutuu, kun syömme erilaisia ruoka-aineita vaihtelevasti. Meidän olisi hyvä syödä monipuolisesti, jotta saisimme tasapainoisesti eri ravintoaineita.

Laadukkaan ruoan tulisi olla myös maukausta eli sellaista ruokaa, jonka syömisestä nautimme. Laadukastakin ruokaa tulee nauttia kohtuullisesti eli sen verran kuin kulutamme, koska terveellisiäkin ruokia voi syödä liikaa ja yksipuolisesti.

Laadukkaan ruokailun yksi kulmakivistä on rentous eli ruokailumme ei saisi olla liian tiukkapipoista, joskaan ei holtitontakaan. Kun ruokailun päälinjat ovat kunnossa, niin mukaan mahtuu hyvin herkkujakin.